Recomanacions per als dinars de Nadal

Ja falta molt poc per a les trobades familiars i d’ amics on el menjar és el gran protagonista. És important gaudir d’aquestes celebracions i menjars i no privar-se , però sempre amb moderació i intentar compensar a la nit o l’endemà , no només amb el menjar sinó amb les begudes .

Els productes que normalment consumim més durant les festes de Nadal , són el marisc , els canapès , els dolços i les begudes alcohòliques i/o els refrescos . El més intel·ligent és controlar les quantitats , no menjar molt de pressa i compensar .

Et recomanem intentar seguir aquests tipus:

  • No arribar amb molta gana als àpats : El més recomanable és començar el dia amb un bon esmorzar en el qual no hi hagi productes com la brioixeria industrial , i que els protagonistes siguin els cereals integrals i la fruita . A mig matí oa mitja tarda, abans del dinar o el sopar , ingerir fruits secs o alguna fruita .
  • Servir-se poca quantitat i intentar no repetir : Un truc infal·lible és escollir la mida del plat . Si escollim plats petits per servir-nos, reduirem molt les quantitats excessives , a més de menjar a poc a poc .
  • Marisc, millor al vapor : És inevitable als menús de Nadal , però si escollim marisc de petxina , aquest té menys colesterol que la resta. Si no podem escollir una altra opció que no siguin la llagosta i les gambes , al vapor sempre reduirem les calories .
  • Alcohol amb moderació : Un gran error és barrejar diferents tipus de begudes alcohòliques , com començar amb un aperitiu , després durant el menjar el vi , i amb les postres el cava . L’ideal és beure sempre el mateix , i no excedir-nos en el consum . Aquestes begudes ens aporten calories buides i cap nutrient de valor .
  • Postres : Els torrons , les neules , els polvorons i els pastissos per finalitzar aquests àpats ja de per si copiosos , són el plat més temptador i que no només durant les festes es consumeixen, sinó que a moltes cases, una vegada han finalitzat, segueixen consumint durant uns quants dies més. Actualment al mercat podem trobar opcions més saludables lliures de sucres , però l’ideal seria apostar per postres casolanes on haurem pogut controlar els ingredients i la quantitat de sucre i/o la fruita , com per exemple la famosa poma al forn amb canyella .
  • Infusions : Evitar el cafè a les postres i consumir més infusions , com el te verd , la camamilla , la menta o l’ anís verd . Una bona manera de reduir el consum a les postres és fer la infusió abans, ens calmarà la sensació de necessitar alguna cosa dolça .
  • No substituir menjars : No és gens saludable no esmorzar o sopar perquè tinguem un àpat copiós . La millor opció és compensar amb productes com verdures , brous i carn i/o peix a la planxa o al papillot .
  • Controlar a la sobretaula : Els àpats durant aquestes festes de vegades s’allarguen massa i la sobretaula pot ser molt perillosa, ja que anirem picant i bevent . El millor és aprofitar i sortir a fer una passejada en família .

Estiguis on siguis i celebris el Nadal com la celebris, Assap et desitja felices festes i feliç any nou 2020 !!

Salut i Felicitat per a tothom!!!

Compartir en