Què és la prova d’anticossos?

Molt aviat tots els residents, incloent-hi els fronterers, s’hauran de fer la prova d’anticossos . Aquesta serà gratuïta i disponible per a tothom a partir de 2 anys. Govern ha activat una plataforma on-line on pots fer la inscripció: https://coronavirus.govern.ad

Consisteix bàsicament a poder detectar el grau d’immunització que té cada individu respecte a la covid-19 . És a dir, si ja han estat infectats o no. Aquesta prova es realitza a partir d’una anàlisi de sang , fent una punxada al dit de cada persona, que dóna un resultat en 10 o 15 minuts.

Els anticossos , també anomenats com immunoglobulines o més col·loquialment, defenses , són utilitzats pel nostre cos, en concret el sistema immunitari , per identificar i posteriorment neutralitzar els virus o els bacteris . Per tant no és estrany que hagin vist que aquesta prova és adequada per poder avaluar i garantir els protocols de desconfinament , ja que en molts diagnòstics, la detecció d’anticossos com a prova per confirmar una malaltia és més que rutinària.

A més d’això, s’està parlant molt de les conseqüències físiques i emocionals del confinament . Tot i que per exemple aquí a Andorra , almenys ja podem sortir una hora al dia, encara hi ha moltes ciutats que no està permès, com per exemple a Espanya, tot i que aquest proper dilluns ja podran començar, ja que no deixa de ser una necessitat física i emocional , sobretot per als més petits.

L’ aïllament social , sobretot per als qui viuen sols, pot provocar trastorns d’ansietat, tristesa, insomni i obesitat . És veritat que no hem arribat a cap estat d’excepció ni a cap toc de queda i això permet anar a fer la compra o anar a treballar (alguns sectors), això en alguns casos allibera una mica la sensació de reclusió , ja que les persones que viuen soles, com sobretot, poden ser la gent gran que l’únic moment del dia on poden fer vida social és quan surten al carrer.

Després hi ha un altre cas, que provoca molts moments d’ estrès , com són totes les famílies que tenen nens petits , i han de conviure amb els nens a casa, tancats ia sobre han de fer teletreball . Segurament aquesta situació genera frecs i baralles .

Gairebé tots estem passant per moments d’estrès i angoixa , per tant és molt important aplicar unes rutines que ens mantinguin en un control relatiu a una sensació de normalitat , i en el cas dels més petits, incloure en aquesta rutina activitats físiques i de lleure .

A continuació, us donem unes pautes positives:

  • Poseu el despertador.
  • Evitar estar en pijama tot el dia.
  • Separar els ambients de casa, sobretot els que han de fer teletreball.
  • Fer esport i activitats de relaxació.
  • No picotejar.
  • Mantenir el contacte, mitjançant aplicacions digitals, de familiars i amics.

#quedateencasa #covid-19 #assapassegurances

Compartir en