Ruta dels Museus d´Andorra

Malgrat ser un dels estats me´s petits d'Europa, el Principat d'Andorra és un dels quals més museus disposa per quilòmetre quadrat. Una gran xarxa d'espais repartits per diferents punts del país que ofereixen al visitant una oferta cultural excepcional.

El Principat d'Andorra disposa de nombrosos recursos culturals conseqüència del seu ric passat viscut entre les muntanyes del Pirineu. Costums i tradicions pròpies que han estat conservades al llarg dels segles per les gents i paisans del lloc. Un d'aquests recursos, de valor incalculable, són els Museus d'Andorra. La majoria d'ells es van crear amb un objectiu molt concret: donar a conèixer el patrimoni històric, artístic i cultural del Principat i el seu entorn.

Aprofitant que el proper dia 18 de Maig de 2021 és el Dia Internacional dels Museus, des d’Assap Assegurances et proposem 9 rutes perquè recorris Andorra i descobreixis al seu pas els nostres museus, singulars, diferents i sorprenents. Tria el teu itinerari, coneix-los, i gaudeix d'un dia ple d'experiències.

Per citar nomes alguns exemples, destaquem:
 

  •  Museu Nacional de l'Automòbil

    La visita al Museu Nacional de l’Automòbil et permetrà descobrir inèdits artefactes mecànics que han servit per a transportar persones i mercaderies per tot el món, un dels reptes més importants del s. XX. Considerat un dels més importants museus de l’automoció del sud d'Europa, està formada per vuitanta vehicles, seixanta motocicletes, un centenar de bicicletes i un conjunt d'objectes relacionats amb el món de l'automoció.
     
  • Museu de l'Electricitat

    El MW Museu de l'Electricitat, ofereix un passeig per la història de la producció d'electricitat a Andorra. Una exposició sobre la construcció de les carreteres d'Andorra, un explicatiu sobre que és l'energia i el corrent elèctric, com es produeix electricitat en una central hidroelèctrica però també l'evolució de l'electrificació a Andorra durant el segle XX. També podràs veure els dos generadors de la central hidroelèctrica instal·lats al 1934.

    A partir del mes maig fins al setembre el MW Museu de l'Electricitat ofereix la possibilitat de fer el Camí hidroelèctric d’Engolasters en el qual visitaràs l'interior de la presa del llac de Engolasters i on descobrir tots els secrets de la producció d'electricitat.

  • Museu Postal

    La necessitat de comunicar-se ha sigut durant molts anys un repte per a l'ésser humà, i comunicar-se a distància ha estat un repte per a la societat. En el Museu Postal podràs conèixer mitjançant un audiovisual l'evolució del servei postal a Andorra, on podràs accedir a una exposició de 50.000 segells emesos a Andorra així com la seva elaboració i impressió.

  • Museu de la Miniatura

    Malgrat les seves reduïdes dimensions, el Museu de la Miniatura acull microminiatures realitzades en materials nobles com l'or i el platí però també de materials comuns com el paper, les llavors de fruites o fins i tot grans d'arròs. I si t’agraden les nines, també podràs contemplar les Matrioixkes
    úniques realitzades a mà per l’artista Nicolai Siadristy.
     

  • Museu del Perfum

    El Museu del Perfum d’Andorra mostra la passió i l’especial sensibilitat pels perfums a Andorra. Aquest museu és un centre divulgatiu on podràs conèixer tots els secrets d'aquestes prestigioses colònies en el segle XX, moment en el qual el perfum va iniciar el seu gran apogeu i on t’endinsaràs en la memorable història i evolució d'aquest producte de luxe. El Museu del Perfum d'Andorra compta amb una interessant exposició permanent on es compten més de 39000 fragàncies úniques.

    A més de la seva col·lecció permanent, el Museu del Perfum d'Andorra actua com a punt de trobada des de venedors fins a col·leccionistes de tot el món interessats en el món de la fragància. A més a més i amb una mica de sort podràs gaudir de presentacions inèdites de les més prestigioses marques de cosmètica internacionals.

  • Museu del Còmic

    El Museu del Còmic és un dels llocs de culte per tots als amants del còmic. Amb més de 1000 exemplars i de peces úniques que daten des de l'any 1904, com El petit Nemo al país dels somnis, passant pels anys 40 als 70, amb les obres espanyoles del Capità Tro i Esther i el seu món, també podràs trobar còmics europeus, com el famós Tintín, Lucky Luke o els entranyables Astérix i Obélix. Però la joia del Museu del Còmic eés la mítica col·lecció de Marvel. El Museu del Còmic acull periòdicament exposicions temàtiques d'autors reconeguts internacionalment, com Antonio Bernal, Alfonso Font, Philippe Xavier, Ana Miralles, Joan Mundet i Carlos Ezquerra, entre molts altres.
     

  • Museu del Tabac Fàbrica Reig

    Fins fa no gaire temps la producció de tabac tenia un pes predominant al país i era la Font d’ingressos principal de l’economia andorrana. Encara a dia d’avui podem contemplar nombroses plantacions de tabac. El Museu del Tabac - Fàbrica Reig de Sant Julià de Lória et portarà a conèixer l’evolució, pas a pas, de l’elaboració d’aquest article de gran consum . En aquest museu podràs descobrir tot el procediment des de del cultiu de la fulla i la seva comercialització fins màquines i les eines que s'utilitzaven a la fàbrica.

  • La Farga Rosell – Centre d’Interpretació

    La Farga Rossell és un exemple viu del patrimoni preindustrial d'Andorra. Completament restaurada i convertida en Centre d'Interpretació del ferro, aquest et mostrarà, mitjançant un audiovisual, el procés de producció i transformació del mineral de ferro en lingots i la importància de la metal·lúrgia a Andorra.

  • Museu Casa d’Areny-Plandolit i Museu Casa Rull

    El Museu Casa d’Areny-Plandolit i Museu Casa Rull són dos museus que conformaven dos antigues cases de dos famílies andorranes que t’acostaran a la manera de viure d'una família de pagesos amb terres, en una època en la qual el conreu de la terra i l'explotació ramadera eren la base econòmica de la societat rural andorrana en el segle XVII i on podràs conèixer de primera mà com funcionaven les famílies, l'organització dins d'elles i el repartiment de les tasques i obligacions dins de la casa.


El PassMuseu

Com hem comentat en un principi, Andorra sorprèn per la gran quantitat de museus i sales expositives que ofereix. En l'actualitat, més d'una vintena d'espais formen una gran xarxa cultural en la qual l'art, la naturalesa, els costums i la història es barregen per a reflectir d'una manera diàctica i atractiva la història i evolució del país a través del seu patrimoni històric i cultural. Els visitants podran descobrir museus singulars i sorprenents col·leccions que només trobaràs a Andorra per això una de les millors formes d'accedir a ells és a través del PassMuseu (Passaport de Museus d'Andorra).

El PassMuseu permet, d'una forma fàcil, econòmica i interessant, descobrir tota aquesta variada oferta museística per un cost de 2,5 € i dóna dret a una reducció del 50% en el preu de l'entrada de 3 museus a triar entre els vint inclosos en aquest passaport. Podràs adquirir aquest PassMuseu en totes les oficines de turisme i en tots els museus del Principat. Així mateix, cal recordar també que els nens menors de 10 anys tindran l'entrada gratuïta a tots els museus.

Degut a la situació actual del la Covid-19 i amb la finalitat d’estalviar-te imprevistos, et recomanem que facis una reserva anticipada trucant al telèfon de contacte del museu.

Ja tens clar quins voldràs visitar?

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per informar-te de totes les novetats.