Residències passives a Andorra: més de 2.000 permisos en vigor al Principat

Segons les dades més recents, a Andorra resideixen més 2.000 persones amb permís de residència passiva, sent els espanyols, els francesos i britànics els principals sol·licitants.

Segons les dades més recents, a Andorra resideixen més 2.000 persones amb permís de residència passiva, sent els espanyols, els francesos i britànics els principals sol·licitants.

Si es desglossen les dades, d'aquests 2.000 residents fiscals , prop de 900 són de llarga durada i al voltant d'un miler són residents sense activitat lucrativa, el principal permís atorgat. A banda d'aquest col·lectiu, també resideixen al Principat, amb caràcter de residència passiva, al voltant d'un centenar de residents per interès científic, cultural i esportiu, així com tots aquells professionals amb projecció internacional que han presentat un projecte per desenvolupar al país.

Independentment del tipus de permís atorgat, viure a Andorra és sinònim d'una alta qualitat de vida i suposa per a tots els seus residents un ampli ventall d'avantatges i facilitats en matèria fiscal. Si estàs pensant a instal·lar la teva residència a Andorra i gaudir de tots els avantatges fiscals que ofereix el país dels pirineus, estàs en el lloc correcte.

Des d'Assap t’expliquem què implica ser resident passiu a Andorra, quins requisits s'han de complir per fer la sol·licitud i quina cobertura sanitària es requereix.

Viure a Andorra

Viure a Andorra, qualitat de vida amb nombrosos avantatges fiscals

No hi ha cap dubte. En l'actualitat, Andorra està considerat com un país de referència pel que fa a l'acollida de nous residents.

Com hem comentat, bona part de les persones que s'interessen pel Principat com a destí per establir la seva residència passiva ho fan atrets pels importants avantatges fiscals (principalment per la fiscalitat sobre les rendes de capital mobiliari) que ofereix el país, però també per l'alta qualitat de vida que existeix al Principat, amb un de les esperances de vida més elevades del món, un dels índexs de criminalitat més baixos i accés a serveis bàsics, educatius i sanitaris de gran qualitat.  

Quins són els requisits per viure a Andorra com a resident passiu?

Tal com hem comentat a l'inici, la residència passiva a Andorra és el permís de residència atorgat a aquelles persones que no treballen al Principat, però que resideixen un mínim de 90 dies a l'any i poden acreditar uns ingressos suficients per viure al país, sense que aquests depenguin d'una feina. D'entre els diferents tipus de residència passiva, la més sol·licitada és la residència passiva sense activitat lucrativa (categoria A), tot i que també existeix la categoria B, reservada a persones amb activitats internacionals que no obtenen profit d'aquestes a nivell local i la categoria C, reservada a residents per interès científic, cultural i esportiu. 

requisits viure Andorra

A continuació et detallem els requisits per obtenir la residència passiva sense activitat lucrativa:

  • Viure al país un mínim de 90 dies a l’any.
  • Invertir un capital de 400.000 € en un habitatge o realitzant una inversió en una Societat andorrana.
  • Dipositar una finança de 50.000€.
  • Dipositar un màxim de 10.000€ addicionals per cada membre de la família.
  • Formalitzar la sol·licitud d’autorització de residència sense activitat lucrativa.
  • Presentació del passaport
  • Superar la revisió mèdica.
  • Presentació del certificat d’antecedents penals.
  • Acreditar el lloguer o la compra d’un immoble a Andorra.
  • Acreditar l'estat civil
  • Disposar duna cobertura mèdica privada.
  • Demostrar l’autonomia financera amb uns ingressos anuals superiors al 300% del salari mínim local.
  • Superar la revisió mèdica.

Quant al procés d'autorització i renovació, un cop s'aprova el procés i es valida la residència, aquesta s'atorga per un període de dos anys, després es renova per a dos anys més, la següent renovació per a tres anys, i les successives per un període de deu anys.

Quina cobertura sanitària necessita un resident passiu?

Com hem vist, un dels requisits de la residència passiva és disposar d'assegurança mèdica, incapacitat i vellesa que tingui cobertura a Andorra. En aquest sentit, a ASSAP disposem de l'Assegurança Residents Passius, una assegurança mèdica amb cobertura a Andorra i a tots els centres concertats a Espanya per la companyia.

Què inclou l’assegurança mèdica – ASSAP per a residents passius?

Reemborsament de totes les despeses mèdiques al país (tarifa CASS) + a tots els centres concertats a Espanya per la companyia.

assegurança incapacitat i vellesa

Què inclou l’assegurança incapacitat i vellesa- ASSAP?

Cobertura en cas d'invalidesa total i pòlissa d'estalvi rescatable a 5 anys.

*Nota: els menors d'edat i els majors de 60 anys, únicament necessitaran l'assegurança mèdica.

A banda de l'assistència sanitària pels residents passius, comptem amb un ventall de més de 50 productes asseguradors, tant en l'àmbit personal com d'empresa, que poden complementar les necessitats de tots els residents passius, més enllà de complir amb els requisits legals que exigeix el permís de residència passiva (auto, llar, inversió, empresa, etc...).

 

Vols establir la teva residència al Principat i necessites més informació o assessorament personalitzat sobre els nostres serveis d’assegurances per a residents passius ? Demana un pressupost sense compromís a la nostra web.se compromís a la nostra web.

Contacta’ns

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per informar-te de totes les novetats.