Consells, com fer compres segures a internet?

La tecnologia ha canviat molt la nostra manera de fer les coses. Passem més temps davant l'ordinador i també hi dediquem més temps a fer més gestions en línia. Avui en dia, ja no necessitem desplaçar-nos a comprar, ja que es poden efectuar sense haver de sortir de casa.

Aquests dies que molts comerços fan descomptes o promocions pel que fa al Black Friday, o la campanya de Nadal que la tenim ben a prop, farà que molts de nosaltres, ens plantegem realitzar compres on-line, fet que farà augmentar les compres a pàgines webs.

Si bé és cert, no hi ha cap fórmula 100% fiable que ens permeti protegir el nostre dispositiu d'algun atac. Les xarxes socials tampoc ajuden a protegir la nostra privacitat. Cada cop compartim més informació sobre nosaltres. On som, quan estem de vacances, on viatgem, què mengem, llocs més freqüentats... Hi ha un gran nombre d'informació persona que es pot obtenir a través d'aquest canal. Però és cert que hi ha diverses tècniques i fórmules que poden ajudar-nos a protegir els nostres dispositius i la nostra privacitat.

Aquest són alguns dels nostres consells per protegir-te! 

  • Quan naveguis per internet, evita fer clic a qualsevol anunci! Segons en quines pàgines entris, et podràs trobar amb anuncis sospitosos. Evita navegar en aquestes pàgines i fer clic a qualsevol enllaç que no consideris del tot segur. 
  • Mantingues actualitzats els antivirus en tots els dispositius on estiguis utilitzant internet! És per la teva seguretat! T'advertirà cada vegada que algun arxiu pugui contenir contingut perillós. 
  • Busca botigues en línia la direcció de les quals comenci per HTTPS i mostrin un cadenat en la barra de direccions. Això garanteix que la informació que es transmet estigui xifrada.
  • Verifica que la pàgina incorporin segells de qualitat, com els de Confiança En línia o els de Visa i Mastercard, també són, a priori, pàgines segures, perquè se sotmeten de manera periòdica a anàlisi de fiabilitat.
  • Contrasenyes... que siguin complexes! Evita l'ús de mot claus molt fàcils i simples. Empra sempre una diferent per cada dispositiu i per cada canal on vulguis accedir. Recorda que fent servir sempre la mateixa, estaràs posant en perill tots els teus canals. 
  • Evita donar dades personals. Sobretot, evita fer-ho per xarxes socials o pàgines web que desconeguis. I mai donis el teu codi de la targeta de crèdit, només et poden demanar el número de targeta, la caducitat i el CVC, que són els tres dígits indicats a la part del darrer.
  • Descarregar contingut piratejat, pot ser un error. Molts arxius descarregats sense llicència, poden venir acompanyats de programes maliciosos. Per aquest motiu, t'aconsellem sempre gaudir de contingut legal i segur! 

Els mitjans de pagament en línia que podem trobar amb més assiduïtat són els següents: PayPal, Bizum, Redsys i Stripe.

 Aquests només són alguns dels molts consells que podries seguir per evitar que els teus dispositius pateixin un atac. 

Saps quins són els ciberatacs més comuns?

  1. Malware: El malware és un programari maliciós que s'instal·la en el sistema provocant:
    • alteració de l'equip.
    • bloqueig d'accessos a la xarxa (ransomware).
    • l'apropiació d'informació personal (spyware).

La finalitat de tots ells és poder obtenir informació compromesa, vulnerar les connexions de l'equip o crear-ne còpies de seguretat i publicar-les en internet. 

  1. Phishing: La suplantació d'identitat és la manera d’usurpar dades sensibles, normalment mitjançant els correus electrònics. Molt sovint en ser considerades fonts de confiança, els hackers utilitzen aquest mitjà per a capturar dades com números de targetes de crèdit o contrasenyes.
  2. Atacs d'intermediari: Els atacs d'intermediari (MitM) o atacs d'escolta secreta acostumen a produir-se a través d'una xarxa de Wifi pública o no protegides. Els hackers poden accedir fàcilment a l’ordinador sense que t'adonis i furtar la informació que estiguis passant a través d'internet.
    A més, una vegada controlat el dispositiu, poden instal·lar un malware per a robar la informació protegida.
  3. Atac de denegació de servei: En els atacs de denegació de servei distribuït (DDoS) es vulneren diversos dispositius per a vessar atacs al sistema amb la finalitat que no puguin acabar els processos i sol·licituds, acaparant l'amplada de banda i saturen la xarxa produint greus danys en el sistema.
  4. Injecció de SQL: Els atacs d'injecció de SQL es produeixen a través de les aplicacions web. S'insereixen línies de codi maliciós amb la finalitat d'obtenir informació privada dels servidors de les empreses.

En el cas d’estar interessat en el nostre producte de Ciber risc, fes clic aquí!

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per informar-te de totes les novetats.